10 érv, hogy kipróbáld a makrobiotikus étkezést

1. Magas antioxidáns tartalma réven segít az oxidatív stressz leküzdésében, természetes formában levő, jól felszívódó, magas ásványi anyag és vitamin tartalom segíti szervezeted védekező képességét, immunerősítő hatású. A többségében növényi étrend megtisztítja szervezetedet a bevitt feleslegektől és feltölti ásványi anyagokkal, vitaminokkal.

2.Több lúgosító hatású élelmiszert tartalmazó étrend lévén segíti a savasodás elkerülését, segíti a megfelelő sav-bázis egyensúly megteremtését.

3.Magasabb élelmi rost tartalom javítja az emésztést, kevesebb méreganyag szívódik fel, a salakanyagok jobban távoznak. A szervezet tisztul, szellemi állapot is tisztul, javul a mentális teljesítőképességed..

4.Alacsonyabb zsírtartalom, illetve hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajak használata szív es érrendszeri védő hatása érvényesül, nincs elhízás, koleszterin szint, testsúly normalizálódik

5.Lassan felszívódó szénhidrátok kiegyensúlyozott vércukor szintet eredményeznek, vércukor szinted nem esek le, és nem szökken az egekbe sem. Segít megelőzni az inzulin rezisztencia és a cukorbetegség kialakulását, kialakult probléma eseten segít megelőzni az állapotod romlását, segít a normál vércukor és inzulin szint helyreállításában, és megtartásában.

6.Mesterséges adalékoktól, konzerváló és színező anyagoktól mentes, törekszik vegyszermentes, organikus alapanyagok felhasználására, így ezek nem terhelik szervezetedet. Természetes, elő alapanyagok, élettel, vitalitással töltenek fel.

7.Figyelembe veszi élőhelyed, környezeted adottságait, többségében helyben termő, az évszaknak megfelelő, szezonális alapanyag használat réven segít alkalmazkodnod az időjárási, környezeti hatásokhoz.

8.Figyelembe veszi életkorodat, nemedet, fizikai aktivitásod mértéket, egészségi és energetikai állapotodat, így személyre szabottan, a neked aktuálisan megfelelő ételeket eszed. Az egészségi állapotodnak, adottságaidnak megfelelő étrenddel fokozatosan visszanyered egészségedet, boldogságodat.

9.Évezredes múltra tekint vissza, a hagyományos keleti gyógyászat tapasztalatain alapszik, kipróbált, biztonságos, sokaknak bizonyította mar jótékony hatásait.

10.Energetikailag kiegyensúlyozott alapanyag felhasználás lehetővé teszi a testi, lelki, szellemi harmónia, egyensúly kialakítását, azaz az egészség megtartását, megteremtését. Test-lélek-szellem egységet veszi figyelembe, nem csupán a testi tünetekre koncentráló diéta. Az étel és a lélek egyek.

És a ráadás:

EGÉSZSÉGES-EGYSZERŰ-FINOM