A BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK OKAI - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

  • Elfogyasztott ételek, italok, környezeti ártalmak révén a sejtekben és a szövetekben feleslegek (salakanyagok) felszaporodnak, felhalmozódnak, lerakódnak, csökken a keringési rendszer hatékonysága, a szervek működésének hatékonysága.
  • Mozgásszegény, túlkényelmesedett életmód.
  • Tömegtermelés, és tömegfogyasztás, amely a mennyiséget helyezi előtérbe a minőséggel szemben.
  • Mentális stressz, az idegrendszer terhelt működése, kiegyensúlyozatlanság a mindennapokban, a stressz kezelés hiányosságai.
  • A megfelelő napi rutin, rendszeresség és rendezettség hiánya, közös családi események, szokások elmaradása, rendellenes kapcsolatok, vagy épp a kapcsolatok hiánya. A felgyorsult élet, amelynek hatására a közös családi élmények elsőként sérülnek, ahol a főzés, a családról való gondoskodás teherré válik.
  • Lelki okok, mint pl. érzelmi igények elnyomása, a legbensőbb igényekre való ráhangolódás hiánya. Önmagunkról való gondoskodás hiánya, testünkre való odafigyelés hiánya.
  • A túlzott gyakorlatiasság, amely révén a spiritualitás elvész.

Az egészség forrása pedig a testi-lelki-szellemi egyensúlyt megteremtő, az egyén számára megfelelő, természet rendjével harmonizáló étrend, és életmód.
Az ember belső energiájának minőségét az elfogyasztott ételek és italok határozzák meg, ha belső energiánk harmonikus, kiegyensúlyozott, akkor harmonikus külső energiákat fogunk magunkhoz vonzani.
A diszharmonikus belső energiával rendelkező ember azonban diszharmonikus külső hatásokat vonz magához. Nehezebben kezeli a stresszt, az időjárás változásait, de még a vírusoknak, baktériumoknak, vagy épp a levegőben lévő allergén szennyeződésnek is jobban ki van téve, magához vonzza azokat.
Belső harmóniával, egyensúllyal rendelkező ember ellenáll a környezeti negatív hatásoknak, megbetegítő tényezőknek.