A MAKROBIOTIKA

„Egy természetes életet élő ember azért tudja megtalálni a megfelelő étrendet, mert az ösztönei jól működnek. Megelégszik az egyszerű étellel, ami tápláló, finom és napi orvosságnak is jó. Az étel és az emberi lélek egyek.
A modern emberek elvesztették ezt a tiszta ösztönt és ennek következtében nem képesek begyűjteni és élvezni a tavasz hét füvét. Mennek, és különböző ízeket keresnek. Az étrendjük rendszertelenné válik, kiszélesedik, a szeretem, és nem szeretem közötti szakadék és ettől az ösztönük még inkább zavarodottá lesz. Ezen a ponton kezdenek el az emberek erős fűszereket és bonyolult főzési technikákat alkalmazni, tovább növelve a zavart. Az étel és az emberi lélek elidegenedtek egymástól.”
„Az étel egyenlő az élettel és az életnek nem szabad eltávolodnia a természettől.” Masanobu Fukuoka


A MAKROBIOTIKA nem pusztán egy diéta, hanem a testet-lelket-szellemet tápláló és harmonizáló, a természet rendjének megértésén alapuló életmód. A makrobiotika célja nem más, mint a különféle tünetek útján jelzett testi és lelki funkciózavarok, és azok kiváltó okainak feltárása, megértése, majd a szervezet öngyógyító erőinek beindítása az energetikai állapot egyensúlyának helyreállítását célzó táplálkozással, gyógyitalokkal, esetleg borogatásokkal, fürdőkkel, testi és lelki gyakorlatokkal. Legfőbb célja az ember életszemléletének megváltoztatása, testi-lelki-szellemi állapotának javítása, helyreállítása, szellemi, sprirituális befogadó képességük növelése.
A makrobiotika egy utat mutat nekünk, a testi és lelki fejlődés útját.

Makroblog

AZ ŐSZI TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLETMÓD

Az ősz beköszöntével a természet visszahúzódik önmagába, mint ahogyan mi magunk is visszahúzódunk a hideg, változékony, szeles idő elől a meleg szobába. Már beérett a sütőtök, hagyma, alma, és egyéb kerek zöldségek. Ezek a zöldségek szárazabbak, keményebb állagúak, és erősítőbb, melegítőbb energiát...
Teljes cikk

A MAKROBIOTIKA JELENTÉSE SZÁMOMRA

A makrobiotika nem más, mint a hosszú, boldog, békés élet titka, amelyet a természethez való közelítés, a természet megértése, a természettel való összhang, szoros kapcsolat megteremtése útján érhetünk el. A saját egészségünkért, sorsunkért való cselekvés, felelősségvállalás, és döntés szabadsága....
Teljes cikk

A BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK OKAI - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Elfogyasztott ételek, italok, környezeti ártalmak révén a sejtekben és a szövetekben feleslegek (salakanyagok) felszaporodnak, felhalmozódnak, lerakódnak, csökken a keringési rendszer hatékonysága, a szervek működésének hatékonysága. Mozgásszegény, túlkényelmesedett életmód. Tömegtermelés, és...
Teljes cikk

MIT EGYÜNK?

Manapság könyvek tucatjai, a televízió, a rádió műsorai, reklámjai, a női magazinok tömkelege ontja magából az egészséges táplálkozásra vonatkozó információkat, ajánlásokat, és mégsem vagyunk képesek arra, hogy a testünk-lelkünk számára megfelelő élelmiszereket kiválasszuk, számunkra megfelelően...
Teljes cikk

MIKOR ÉS HOGYAN EGYÜNK?

Nem elegendő az elfogyasztott ételeink fajtáin, összetételén változtatnunk, az egészségünk szempontjából az is éppoly fontos, hogy hogyan étkezünk. az étel rágása az étel hőmérséklete az étkezés körülményei, légköre az étkezések időpontjai, rendszeressége Rágjunk, mivel így daraboljuk,...
Teljes cikk

KÖLES A SZÉPÍTŐ - MELEGÍTŐ GABONA

Szeretem a kölest mert szép, finom édesen és sósan is, rendkívül hasznos az egészségem szempontjából és nem utolsó sorban remek ételeket, desszerteket lehet készíteni belőle méghozzá gyorsan és egyszerűen. Relaxáló, melegítő, lúgosító hatású gabona. Hozzájárul a kreatív, leleményes gondolkodás...
Teljes cikk