A makrobiotika egy utat mutat nekünk, a testi és lelki fejlődés útját.

A felelősségvállalás önmagunkért, a döntés szabadsága, a cselekvés a gyógyulás kezdete.

„Mindent szerényen és feltétel nélkül fogadni annyit jelent, hogy bízunk a tökéletes igazságban, ami nem azért sújt minket betegséggel és gyötrelemmel, hogy kínlódjunk, hanem hogy felfedje csekély értelmünk előtt azokat a hibákat, amiket tudatlanságunkban vétünk.” (George Ohsawa (1981) A gyógyító makrobiotika)

Egészségügyi kihívásaimnak (endometriózis, miómák) köszönhetően indultam el a makrobiotika és a természetes gyógymódok útján, amelyen haladva egy teljesen új világ tárult fel előttem. Megtanultam, hogy a felelősségvállalás önmagunkért, a döntés szabadsága, a cselekvés a gyógyulás kezdete. Mindenki felelős azért ami vele és ami körülötte történik, és képes azt befolyásolni, meghatározni a tettei, gondolatai, érzelmei révén.

A makrobiotika volt számomra az az út, amely teljes gyógyulást hozott, majd a gyógyulás révén a gyermekvállalás lehetőségét is visszaadta nekem. Eredménytelen műtétek és hormonális kezelések sorozata után ’keveredtem’ erre az útra, amely hamar megmutatta, hogy milyen boldog, szabad érzés és milyen eredményes tud lenni, ha az ember felelősséget vállal és tesz magáért.

Mivel a legjobbat akartam magamnak, felkerestem Hollandiában a Kushi Institute of Europ-ot (Európai Kushi Intézet), hogy részt vegyek az Art of Life School képzésein, ezáltal széleskörű elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzek a makrobiotikus életmód terén.
Az úton járva más természetes gyógyulási lehetőséget adó módszerek is felkeltették érdeklődésemet, ezért ismereteim bővítése érdekében elvégeztem a Természetes Gyógymódok Kollégiuma és Szabadegyeteme hároméves főiskolai színvonalú képzését, ahol Természetes Gyógymódok Tanácsadóként végeztem. Szakdolgozatomat személyes indíttatásból, és ismeretterjesztési céllal az Endometriózisban Szenvedő Nők Makrobiotikus Életmód Útján Történő Gyógyulási Lehetőségei címmel írtam. A táplálkozásom megváltoztatása mellett a jól megválasztott, rendszeres testmozgás jelentette gyógyulásom alapillérét, így tradícionális hatha jógát, kundalíni jógát és Anaya női jógát tanultam. Női jógaoktatóként ciklusjógából és az endometriózis jógaterápiájából írtam záró dolgozatomat.

Az öngyógyító folyamatokat támogató, az önismeretet elmélyítő, a test, lélek, szellem harmonikus működését, életed kiteljesedését segítő programjaimban makrobiotikus, ajurvédikus tanulmányim, tapasztalataim, női jóga gyakorlásom során bennem gyúlt fények, ráébredések, mindennapi konyhai meditációim alkalmával kiforrott értékek ötvöződnek, hogy komplex, személyre szabott terápiával segítsem elhatározásukban, gyógyulásuk és önismeretük útján a hozzám fordulókat.

Szeretettel,
Mixtay Zsuzsa

Természetes gyógymódok tanácsdó, női jóga oktató

Ha kérdésed van, érdeklődnél, ide kattints:Elérhetőség